Promovăm folosirea responsabilă a trotinetelor electrice

Promovăm folosirea responsabilă a trotinetelor electrice

Primăria Capitalei a promovat, la inițiativa consilierului Tudor-Tim Ionescu (ALDE), interzicerea traficului cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, în ziua de 22 septembrie 2019.

„Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme”, în Municipiul București. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 și 17:00 se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piața Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piața Alba Iulia până la Piața Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertății, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de marți.

Potrivit proiectului, sunt exceptate de la prevederile de mai sus și vor fi autorizate să circule în regim normal: ambulanțele, vehiculele SMURD, pompieri, poliție, Jandarmerie, poliție locală precum și ale altor instituții și servicii publice aflate în misiune.

De asemenea, sunt exceptate de la aceste prevederi, cu condiția de a respecta limita de 30 de km pe oră, vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică (…) vehiculele corpului diplomatic (cu condiția să transporte un diplomat sau ca șoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Proiectul prevede astfel participarea Municipiului București la inițiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilității” 2019.

„Săptămâna Europeană a Mobilității are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie. Această inițiativă europeană încurajează orașele să introducă și să promoveze măsuri de transport durabil și să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului”, se arată în proiect.

În 2019, tema acestei inițiative este „Mersul pe jos și cu bicicleta”, iar în 2017, potrivit proiectului, campania a bătut recordul de participare cu 2.526 de orașe.

Aptitudini

Postat pe

decembrie 3, 2019